مدرسه علمیه الزهرا (س)  نصر تهران

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

آش گندم

09 تیر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

آش گندم به دلیلی حذف حبوبات نفاخ پیشنهاد بسیار مناسبی برای سفره افطار است.

امیدواریم این غذا را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه آش گندم (۴ نفر)
گندم پوست کنده: ۲ پیمانه
بلغور گندم: یک چهارم پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
پیاز نگینی خرد شده: ۲ عدد متوسط
شیر: ۱ لیوان
آب: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زبره به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا گندم را به مدت ۲ ساعت در آب سرد خیس می‌کنیم. سپس گندم خیس خورده، بلغور گندم و عدس را درون قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. وقتی که آب به جوش آمد و گندم‌ها تقریباً باز شده و به اصطلاح شکسته شدند، شروع به هم زدن مواد می‌کنیم تا ته نگیرد.

در این فاصله پیاز داغ را آماده می‌کنیم؛ هرچه قدر پیاز این آش بیشتر باشد؛ آش خوشمزه تر می‌شود. وقتی پیازها خوب سرخ شد آن را به همراه نمک و سایر ادویه‌ها به آش اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا ته نگیرد. در آخر کار یک لیوان شیر را اضافه می‌کنیم تا غلظت و لعاب خوبی به آش بدهد.

آش گندم به دلیل داشتن گندم و شیر و نیز حذف حبوبات نفاخ مثل نخود و لوبیا پیشنهاد بسیار مناسبی برای سفره افطار شما روزه داران عزیز است.

نوش جان

 نظر دهید »

سوپ جو؛ خوشمزه و مقوی برای سفره افطار

04 تیر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

معمولاً در ماه رمضان سفره غذایی ما کمی تغییر می‌کند و به دلیل شرایط روزه داری و طبق توصیه های پزشکی مناسب است به خصوص در سفره افطار از غذاهای کم حجم و البته مقوی استفاده شود.
به همین بهانه قصد داریم انواع غذاهای مناسب با سفره افطار را معرفی کنیم و در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه سوپ جو بپردازیم:

مواد لازم برای تهیه سوپ جو (۴ نفر)
عدس: ۱ پیمانه
جو پوست کنده: ۲ پیمانه
هویج: متوسط: ۲ عدد / نگینی خرد شده
پیاز متوسط: ۲ عدد / نگینی خرد شده
گوجه فرنگی ۳ تا ۴ عدد
سیب زمینی متوسط: ۱ عدد
سبزی مخصوص سوپ: ۱۰۰ گرم
بال مرغ: ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ ف. غ
آبلیمو: ۲ ف. غ
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا بال مرغ، گوجه فرنگی، هویج نگینی خرد شده، پیاز نگینی خرد شده و سیب زمینی را در یک ظرف جداگانه می‌پزیم. برای غلیظ شدن سوپ مواد را بعد از پخت با هم مخلوط می‌کنیم تا کاملا له شود.
سپس در ظرف دیگری عدس و جو را جداگانه می‌پزیم و در این مرحله سبزی مخصوص سوپ را به مواد اضافه می‌کنیم. سپس نمک، زردچوبه و رب را داخل سوپ می‌ریزیم و این مواد را به مخلوط آماده شده قبلی اضافه می‌کنیم.
در مرحله آخر و قبل از اینکه قابلمه سوپ را از روی حرارت برداریم، آیلیمو را اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید می‌توان به جای بال مرغ از عصاره مرغ و همچنین برای طعم بهتر سوپ می‌توان از زنجبیل هم در ادویه غذا استفاده کرد.

این سوپ یک غذای کامل و مقوی است و مناسب سفره افطار می‌باشد. نوش جان

 نظر دهید »

بستنی موز؛ یک پیشنهاد خنک برای فصل گرما

24 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

با آمدن فصل تابستان، استفاده از دسرها به خصوص گروه بستنی‌ها طرفداران بسیاری دارد؛ به خصوص اگر بستنی خانگی باشد مطمئناً طعم دلچسب تری خواهد داشت.
در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بستنی موز را معرفی کنیم.

برای تهیه این نوع بستنی به مواد زیر نیازمندیم:

مواد لازم :

گلاب : دو قاشق غذاخوری
عسل : یک قاشق غذاخوری
پودر پسته : یک قاشق غذاخوری
وانیل : یک دوم قاشق چای خوری
پودر ثعلب : یک قاشق چای خوری
موز : چهار عدد

طرز تهیه:

موزها را پوست بکنید. سپس به همراه پودر ثعلب، وانیل، عسل و گلاب در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت درآیند.
در مرحله بعد مخلوط به دست آمده را در ظرف مناسبی ریخته و پودر پسته را هم با آن مخلوط نمایید. سپس آن را در فریزر قرار دهید و هر ۲۰ دقیقه یک‌بار آن را خارج نموده به هم زده و دوباره داخل فریزر قرار دهید. این عمل را ۳ الی ۴ بار تکرار کنید تا بستنی قوام پیدا کند.

خوب است بدانیم این بستنی دارای طبع معتدل است و برای مزاج‌های مختلف و همچنین کسانی که تمایل به استفاده از بستنی‌های رژیمی دارند توصیه می‌شود.

مواد به کار رفته در بستنی موز به تعداد ۴ نفر می‌باشد و به تناسب افزایش تعداد، مواد لازم بستنی نیز اضافه شود.


 نظر دهید »

قیمه نثار

16 اردیبهشت 1394 توسط الزهرا (س) نصر

مواد لازم

برنج   ۶ پیمانه
گوشت گوسفندی   ۵۰۰ گرم
پیاز داغ   ۲ قاشق غذاخوری
شکر   ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه ‏فرنگی   ۱ قاشق غذاخوری
زرشک   ۲ قاشق غذاخوری
خلال پرتقال شیرین   ۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام  ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته   ۱ قاشق غذاخوری
گلاب  ۱ قاشق غذاخوری
کره   ۱۰۰ گرم
زعفران آب گرفته غلیظ   ۱ قاشق غذاخوری
دارچین ، هل ، زیره   ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه    به مقدار لازم

طرز تهیه
۱- برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید.
۲- گوشت را به صورت قیمه ‏ای خرد کنید و با پیاز داغ ، رب گوجه فرنگی ، فلفل سیاه ، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.
۳- مواد فوق را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد ، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.
۴- بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.
۵- خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید ، سپس در کمی کره تفت دهید.
۶- زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید ، شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.
۷- یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی آماده کنید.
۸- برای تزیین  برنج گرم را داخل قالب میان تهی ، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید .حال آن را در دیس برگردانید .
۹- در قسمت میان تهی ، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی ، زرشک ، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین تزیین کنید.
۱۰- روی همه ی مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.

*قزوینی ها گاهی در کنار خلال پرتقال ، خلال نارنج در قیمه نثار می ریزند که به این ترتیب ، طعم قیمه نثار بهتر خواهد شد.

 3 نظر

پیراشکی گوشت و قارچ

16 فروردین 1394 توسط الزهرا (س) نصر

 

 مواد لازم برای تهیه ی 40 عدد پیراشکی خوشمزه

آرد 500 گرم که من 100 گرم بیشتر استفاده کردم

تخم مرغ یک عدد

شیر یا آب ولرم یک لیوان 

روغن مایع 6 قاشق غذاخوری

مایع خمیر 11 گرم یا دو قاشق سرخالی

نمک یک قاشق غذاخوری

ابتدا همه ی مواد به جز ارد مخلوط کرده در آخر ارد کم کم اضافه میشه 

کمی که از ارد باقی موند با دست ورز بدید و ارد رو کم کم اضافه کنید تا خمیرتون سنگین نشه سعی کنید با ورز دادن خمیر لطیف و خوبی بدست بیارید

در اخر صد بار خمیر رو بکوبید و روش یه پلاستیک بندازید و یه جای گرم بزارید به مدت یک الی دو ساعت تا حجمش دو سه برابر بشه

وقتی انگشت بزنید و جای انگشت موند یعنی خمیر امادست

در مدت اماده شدن خمیر موادش امادهکنید

مواد لازم برای داخل خمیر پیراشکی

گوشت چرخ کرده همراه سویا 

سیب زمینی مکعبی خرد شده

پیاز خرد شده

قارچ اسلایس و سرخ شده

فلفل دلمه ای خرد شده

کمی رب

ادویه شامل فلفل زردچوبه اویشن پودر سیر

ابتدا پیاز سرخ کرده با گوشت تفت میدیم سیب زمینی اضافه شده سرخ می کنیم.مواظب باشید سیب زمینی له نشه.در اخر فلفل دلمه ای و قارچ سرخ شده و ادویه ها و رب  اضافه کرده و تفت می دیمومیزاریم مواد خنک بشن

شکل این دفعه ی پیراشکی ها بیشتر مورد استقبال قرار گرفت .متاسفانه چون دست تنها بودم نتونستم از مراحل پیچیدن عکس بگیرم

امیدوارم با توضیح متوجه بشید

ابتدا خمیر با ضخامت دو سه میل باز کرده به صورت بیضی برش بزنید .به قطر ده و هشت سانت

نیمه ی قسمت پایینی قطر کوچکتر را شش برش به سمت پایین بزنید

کمی از مواد را در قسمت بالایی بزارید و تا سر برشها بپیچونید.حالا دونه دونه برشها رو روش برگردونید(نمی دونم خوب توضیح دادم یا نه )

همه ی پیراشکی ها رو به این صورت اماده کنید و در سینی با فاصله بچینید و روش پارچه بندازید و یک ربع بهش استراحت بدید 

من چون تنها بودم و پیراشکی هایی که اول پیچیده بودم زمان استراحتش طولانی می شد وسط کار پیراشکی های اول را گذاشتم تا بپزه

می تونید بعد استراحت کمی زرده تخم مرغ و زعفرون و کنجد روش بمالید تا خوشگلتر بشه


م. رفیعی

 1 نظر

قطاب یزدی

20 اسفند 1393 توسط الزهرا (س) نصر

برای تهیه دستور پخت قطاب به این آدرس مراجعه نمایید: http://liliangol.blogfa.com/post/293

 نظر دهید »

ژله در پرتغال

18 اسفند 1393 توسط الزهرا (س) نصر

پرتغال رو نصف کنید . توشو خالی کنید. میتونید از هر ژله ای استفاده کنید. وقتی ژله رو توش ریختید تو یه کاسه ی کوچیک بذارید تا نریزه.بعد که بست از وسط نصفش کنید

 

 

پ ن :هیچ وقت از دراژه روی ژله استفاده نکنید. 

م. رفیعی

 نظر دهید »

ماست و لبو

03 اسفند 1393 توسط الزهرا (س) نصر

مواد لازم کمی لبوی پخته .ماست سون کاله.کمی پودر سیر یا موسیر.کمی نمک.
لبو رو رنده ی ریز کنید و همه ی موادو به میزان دلخواه با هم مخلوط کنید به همین سادگی
برای تزیینش کمی ماست رو تو پاکت فریزر بریزید.سرشو کمی سوراخ کنیدبه صورت مارپیچی بریزید روش و با یه خلال به صورت رفت و برگشت خط بیندازید.

نوش جان

 1 نظر

یک تجربه؛ یک خاطره؛ یک سوال!

06 خرداد 1391 توسط الزهرا (س) نصر

طبق معمول برای نماز ظهر رفتیم مسجد نزدیک شرکت. قبل از اینکه قامت ببندیم مکبر گفت:
- نمازگزاران عزیز نماز آقا شکسته است ایشون رکعت دوم نمازشون رو تموم می کنند اما شما ادامه بدید!


تا حالا به همچین موردی برنخورده بودم! شده بودم نماز من شکسته باشه و اقتدا کنم ولی امام جماعت …
ما هم که بی خبر از حکم و فرصت هم برای پرس و جو نداشتیم، به محض تکبیر امام جماعت اقتدا کردیم.
تمام طول زمان این سوال توی ذهنم جست و خیز میزد که نمازم درسته یا نه؟ جماعته یا فرادا؟ کار خاصی نباید بکنم؟


بعد تشهد امام همه پا شدیم و ادامه نماز …
نماز دوم رو هم بدون اینکه فرصتی برای تحقیق باشه به همون روال قبلی خوندیم.
بعد نماز دوم امام جماعت لطف فرمودند رو نمازگزاران تشنه حکم رو از حکم این مورد مستفیض فرمودند!!!


فرمودند که توی این مورد نمازگزار باید تجافی کنه تا نمازش جماعت باشه و الا فراداست!!!
خدا خیرت بده حاج آقا، حکم قبل نماز باید میگفتی یا بعدش؟!
نباید حتی اگه یک درصدم “احتمال” می دادی که اگه حتی “یک نفر” عالم به حکم نباشه چه باید بکنه و نمازش چی میشه؟
حالا موندیم نمازی که خوندیم بالاخره جماعته یا فرادا!
ما که نیت جماعت کردیم و اقتدا کردیم االان نمازمون درسته یا باید دوباره ادا کنیم؟


امان از دست عالمِ …


___________________________________
تجربه : برای اولین بار بود که پشت سر امام جماعتی نماز می خوندم که نمازش شکسته بود و من هم حکمش رو نمیدونستم …
خاطره: متن بالا :دی
سوال: الان باید نمازم رو ادا کنم یا نمازی که خوندم درست بوده؟ 

بقلم بانو محب

 3 نظر

سوپ جو با سس شیر

01 اسفند 1390 توسط الزهرا (س) نصر

 


گام ۱


مواد لازم:
هویج ……………………….. 1 عدد ( در عکس نمی بینید)
جو یا جو پرک ………………. 1 پیمانه
مرغ …………………………. چند تکه
پیاز کوچک ………………… 2 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم




گام ۲


ساعت قبل در آب خیس کنید. اگر از جو پرک استفاده می کنید نیازی به خیس کردن نیست. جو را همراه با مقداری آب در قابلمه ریخته روی اجاق بگذارید با دمای نسبتا زیاد. پیاز را به صورت خلالی درآورده به مواد اضافه کنید




گام ۳


هویج را رنده کرده درسوپ بریزید. سوپ که به جوش آمد زیر اجاق را کم کنید




گام ۴


مرغ را جداگانه همراه با مقداری آب و یک عدد پیاز و نمک و فلفل آبپز کنید




گام ۵


مرغ را جداگانه همراه با مقداری آب و یک عدد پیاز و نمک و فلفل آبپز کنید




گام ۶


و در سوپ بریزید. همچنین آب مرغ را صاف کرده به سوپ اضافه کنید. سوپ را مرتب هم بزنین تا ته نگیرد




گام ۷


مواد لازم برای سس مخصوص سوپ:
آرد ……………………………. 2 قاشق غذاخوری
کره 25 گرمی ………………. یک قالب
شیر ………………………….. یک پیمانه




گام ۸


ابتدا یک ظرف روی اجاق بگذارید، قالب کره را در آن ذوب کنید با حرارت ملایم




گام ۹


soup (9).jpg

بعد آرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید حدود 5 دقیقه تا خامی آرد گرفته شود.




گام ۱۰


سپس شیر را به آن اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید




گام ۱۱


به آن فلفل و نمک بزنید و هم بزنید تا کمی غلیظ شود




گام ۱۲


سپس سس را به سوپ اضافه کنید




گام ۱۳


و هم بزنید.
نکته: توجه داشته باشید که رمز سوپ شما در جا افتادن آن است پس زیر آن را کم کرده و در هنگام پخت مرتب
آن را هم بزنید




گام ۱۴


بعد از حدود 2 ساعت ( حتی بیشتر) سوپ ما آماده است آن را با جعفری و دارچین تزئین کرده و گرم میل نمائید.
نوش جان

از دست پخت و تجربیات گورمند





 4 نظر

نکات پزشکی جالب

10 دی 1390 توسط الزهرا (س) نصر

وقتي سيب زميني را بصورت پخته از آتيش بيرون مي آوريد ظرف يک ساعت در معده هضم خواهد شد.

 سيب زميني آب پز ظرف 4 ساعت هضم ميشود و سيب زميني سرخ کرده ظرف 12 ساعت نصفش هضم و نصفش از طريق معده اخراج خواهد شد.

قابل توجه پدر مادرهايي که به بچه بيچاره چيپس ميدهند و شب طفل بيچاره موقع خواب بايد صد دفعه اين پهلو و آن پهلو شود تا در آخر سم حاصل از اين چيپس جذب بدنش شود!
 نظر دهید »

.

ذکر روزهای هفته

مدرسه علمیه الزهرا (س) نصر تهران

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • اهل بيت عليهم السلام
    • امام اولمان را بشناسیم
  • توصيه هاي تربيتي
    • در محضر استاد
    • نکات تفسیری
  • اسماء الله الحسنی
  • فاطمیه
  • نکته های قرآنی
  • دعا و نیایش
  • سبک زندگی
    • شهدا
    • امام خمینی (ره)
    • شناخت پیامبران
      • سفرنامه مکه
    • زندگی به سبک شهدا
    • فرهنگی
  • در محضر استاد
    • بیانات امام خامنه ای
      • اخبار مدرسه
    • در محضر رهبری
    • سلسله مباحث حیا در بُعد تربیتی
  • نکات خانه داری
  • نکته های ناب
  • در محضر اهل بیت
  • کلام امام
  • احکام
  • سلامتی
  • ماه خدا
  • اخبار
    • معرفی امامزاده های ایران
      • محرم نوشت ها
        • دلنوشت های طلاب
          • آموزش آشپزی
          • ویژه نوشته های دهه فجر
          • خوش نوشته
        • توصیه های سلامتی
      • نکته های جالب
  • محرم
  • پژوهش
    • مستوره آفرینش ( بیانات رهبری در باره زن و خانواده )
    • فناوری اطلاعات
    • پژوهش ها و تحقیقات پایانی طلاب
    • مقاله نویسی
    • مقالات مفید
  • مسابقات پژوهشی

جستجو

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس