نگرشي بر فرهنگ زندگي حضرت زهرا سلام الله عليها
فرهنگ مجموعه ای از هنجارها، قوانین و عادات، آداب و رسوم، عقاید و باورها و ارزشها و الگوهای ارتباطی و نیز امور مادی ارزشمند و معقول یک جامعه است که انکار، احساسات و رفتار اعضای آن اجتماع را شکل می دهد و یا به نوعی تحت تاثیر قرار می دهد.
لذا با توجه به همه جانبه بودن معنای فرهنگ و گستره آن در تمامی مراحل زندگی و با توجه به نقش کلیدی فرهنگ در پیشرفت جوامع این رساله را به این امر اختصاص دادم که ابتدا خود کلمه فرهنگ و عناصر تشکیل دهنده آن، اقسام ویژگی ها و عوامل به وجود آورنده فرهنگ بحث و در پایان از فرهنگ اسلامی ارائه شود.
از آنجا که یکی از بهترین راهبردهای نهادینه کردن فرهنگ در جامعه، الگوبرداری افراد از آن جامعه است. ما در این رساله لازم دیدیم الگوی مناسب و جامعی را مطرح کنیم که خواننده محترم با توجه به مرحله های مختلف زندگی که در آن قرار می گیرد، با پیروی از الگوی خود مسیر ثابت و کاملی را طی کند تا به مقصد و مقصود خود برسد.
ولی نکته ای را که باید در نظر گرفت در بحث الگوسازی فرهنگی، تفاوت میان قسمت های پایدار و قسمتهای متغیر فرهنگی که بنا به اقتضای زمان الگو پیش می آید. از این رو بعد از معرفی اجمالی شخصیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در سه فصل پایانی (خصوصیات فردی- خانوادگی- اجتماعی) رساله سعی کردیم به اصول حاکم بر زندگی حضرت بپردازیم. اصولی که جز ثابت و پایدار زندگی آن بانوی بزرگ است که با رعایت این عامل حفظ فرهنگ ( روح واحد در عرصه زندگی ) قدمهای استوار و محکمی در استقراء فرهنگ اسلامی بنهیم.
و حاصل سخن اینکه در این رساله تمامی تلاش ما براین بوده است که با استناد به احادیث و روایات وارده ( در متن زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها)) راهی روشن و مسیری شفاف را برای رسیدن به فرهنگ ناب اسلامی بنا نهیم.
کلید واژه: فرهنگ مجموعه ای از هنجارها، قوانین و عادات، آداب و رسوم، عقاید و باورها و ارزشها و الگوهای ارتباطی و نیز امور مادی ارزشمند و معقول یک جامعه است که افکار احساسات و رفتار اعضای آن اجتماع را شکل می دهد و یا به نوعی تحت تاثیر قرار می دهد.
فاطمه : از ریشه فطم به معنای از آتش رها شده است.
میم.معتمدی فاضل