راهکارهایی برای گفتگوی بهتر همسران
گفتگو یک هدف عالی در امر ازدواج، و مهم تر از آن یک هدف طولانی و آرامش بخش برای دوران پس از ازدواج است؛ بطوریکه همسرانی که این مهارت را آموخته اند و یا بوسیله تجربه از آن بهره می برند، می توانند در مراودات خود ارتباط بهتر و آرامش بخش تری را با یکدیگر داشته باشند.
بطور کل می توان گفت مهارت خوب گفتگو کردن می تواند تا حد بسیار زیادی به راضی بودن از زندگی و حتی خوب زندگی کردن بینجامد. در این باره باید هر یک از همسران نکاتی را رعایت کنند؛ بر همین اساس سعی داریم در این مبحث به ذکر چند راهکار مهم و کلیدی درباره گفتگوی زوجین بپردازیم:
آقایان به عنوان همسر در جریان باشند که:
مستمع خوبی باشید
خانم ها نیاز بالایی به صحبت و گفتگو با همسرشان دارند. این یک نوع حس عاطفی است که باعث می شود زنان احساس امنیت و آرامش خاطر داشته باشند. با اینکه طبیعی است وقتی از سرکار بر می گردید خسته باشید، اما لطف کنید و این حس آرامش را به همسرتان بدهید. بنشینید و از او بپرسید در طول روز چه کارهایی انجام داده است؛ گاهی حتی با گفتن «چه خبر؟» او خود شروع به بیان همه وقایع می کند.
در میان صحبت هایش از خودتان واکنش نشان بدهید و ساکت و خیره طوری که انگار از روی بی حوصلگی به حرف هایش گوش می دهید، نباشید.
اگر خستگی بر شما غلبه کرد، می توانید در پایان یکی از جمله هایش به او بگویید: من خیلی دلم می خواهد حرف هایت را بشنوم، اما مرا ببخش چون خستگی و خواب آلودگی مرا از پا در آورده. حرف هایت یادت نرود، فردا همه شان را باید برایم بگویی چون دوست دارم بشنومشان.
همراه خوبی باشید
اگر جزء آن دسته مردانی هستید که در کار خانه مشارکت نمی کنید(و البته این خیلی بد است)، اما لااقل سعی کنید همراه خوبی باشید. وقتی همسرتان می رود آشپزخانه که ظرف های شام را بشوید، شما با بی تفاوتی تمام مشغول خواندن روزنامه یا تماشای اخبار نشوید! لطفا بروید در آشپزخانه و پنج دقیقه کنار همسرتان بایستید یا روی صندلی بنشینید و همانطور که همسرتان ظرف می شوید و شما تماشا می کنید، به او بگویید که دلتان می خواهد پیش او باشید و با او حرف بزنید تا هنگام ظرف شستن، احساس تنهایی نکند.
حواستان به تمام کلمات باشد
خانم ها خیلی ریزبین و حساس هستند؛ برای همین سعی کنید با روحیه مردانه خودتان با آنها صحبت نکنید. استفاده از کلمات خشن و حتی با صدای نیمه بلند، از نظر خانم ها دعوا و یا مرافعه محسوب می شود! به جای اینکه بگویید: «شام قورمه سبزی بپز»؛ بهتر است بگویید: «تو قورمه سبزی های خوشمزه ای می پزی! منو به یکی از آن قورمه سبزی های محشرت میهمان می کنی؟» آن وقت خواهید فهمید که خانمتان چگونه تمام هنر و ظرافتش را در آن غذا برایتان صرف خواهد کرد.
کارهای مردانه را به من بسپار
خانم ها خیلی خوشحال می شوند وقتی می فهمند که همسرشان حواسش به روحیات زنانه آنها هست. این گزینه شاید بیشتر به درد آخر سال و خانه تکانی بخورد، اما تأثیری که این جمله روی ذهن و علاقه زن ها می گذارد، در تمام طول سال باقی خواهد ماند.
استفاده از کلمات و جملات لطیف
عزیزم، جانم، فدایت شوم، تو بهترین همسر دنیایی، خدا را شکر که تو را دارم و … از انواع عبارات لطیف و تأثیرگذاری است که می تواند زن را دلگرم به زندگی و ثابت قدم در عشقش به شما کند.
کار سختی نیست که اول یا آخر هر جمله، کلمه «عزیزم» را بگذارید، یا هنگام درخواست هایتان کلمه ساده «لطفاً» را بیان کنید. پس از استفاده از این مهارت ها خودتان متوجه تأثیر معجزه آسای این کلمات ساده خواهید شد.
خستگی ها پشت در
وقتی به خانه می روید، همانجا که ماشین تان را پارک می کنید، نیمی از خستگی هایتان را هم پارک کنید. وقتی به پشت در آپارتمان می رسید و کفش هایتان را می گذارید در جاکفشی، نیم دیگر خستگی تان را هم بگذارید در جاکفشی و بدون هیچ باری از خستگی و مشکلات کاری، وارد خانه شوید.
خانم ها به عنوان همسر در جریان باشند که:
مردها بطور خدادادی حوصله طولانی ای ندارند
سعی کنید تمام آنچه را که دوست دارید برای همسرتان بگویید، در خلاصه ترین حد ممکن بیان کنید. طبیعی است که گاهی خلاصه گویی های شما هم از حد حوصله همسرتان خارج باشد، اما باید سعی کنید که بصورت تیتروار برای همسرتان صحبت کنید. ملاحظه خستگی آنها را هم باید کرد. بنابراین وقتی که شروع به صحبت می کنید، نیازی نیست وقایع رابا تمام جزئیاتش بیان کنید.
استفاده از فرصت استقبال
هر روز برای لحظه ای که همسرتان به خانه بر می گردد، آماده باشید. حواستان باشد که وقتی همسرتان دستگیره در را چرخاند، سریع بروید جلوی در و از او استقبال کنید. «خسته نباشید» شاید یک عبارت عادی باشد، اما اگر با لبخند و انرژی شما همراه شود، قطعاً دلچسب ترین جمله خواهد بود. کت همسرتان را بگیرید و سعی کنید در همان بدو ورود جملاتتان سرشار از نشاط و مهربانی باشد.
حواستان باشد که نه خبر های خیلی خوب و نه خبرهای بد را بدو ورود به همسرتان نگویید، بگذارید کمی بنشینند. چای یا شربت بخورند و بعد شروع به صحبت کنید.
پذیرایی خودمانی برای میان وعده
همه زن ها می دانند همسرانشان از چه چیزهایی خوششان می آید؛ از تنقلاتی که می دانید همسرتان دوست دارد، همیشه در خانه داشته باشید. وقتی از سرکار بر می گردد، کمی از تنقلات را برایش ببرید. ممکن است بعضی از آقایان بهترین گزینه برای پذیرایی میان وعده شان چای باشد، بعضی ها تخمه، و بعضی دیگر میوه. فرقی نمی کند که پذیرایی خودمانی میان وعده چه باشد! مهم این است که شما این اهمیت را برای همسرتان قائل باشید که وقتی به خانه می آید چیزی برایش آماده کنید و در کنارش بنشینید.
لیست خرید با چاشنی مهربانی
سعی کنید اقلامی را که برای خانه لازم دارید، همیشه به صورت مکتوب به همسرتان بدهید؛ نه بصورت گفتاری. مکتوب کردن مایحتاج، فواید بسیاری دارد. از مهم ترین فایده هایش این است که همسرتان چیزی را از قلم نمی اندازد و جلوی اخم احتمالی شما گرفته خواهد شد.
از فواید دیگرش یادآوری جمله تأثیرگذار ِ«دوستت دارم» است؛ در پایان لیست خرید حتماً برای همسرتان بنویسید: «دوستت دارم». مطمئن باشید که همین جمله کوتاهِ دو کلمه ای، دلگرمی زیادی را برای همسرتان به ارمغان خواهد آورد و البته شک نکنید که بارها و بارها لیست خرید را نگاه خواهد کرد.
استفاده از کلمات مناسب
اگر همسرتان جزء آن دسته از مردهایی است که مدام اخبار نگاه می کنند، بهتر است به جای اینکه بگویید: «اه! بازم داری اخبار می بینی»، بگویید: «به نظرت الان که دور هم هستیم بهتر نیست یک سریال خانوادگی تماشا کنیم؟» یا بگویید: «نظرت راجع به تماشای یک فیلم چیه؟»
اگر همسرتان همیشه بی توجه به شما روزنامه می خواند، به جای اخم کردن و بیان اینکه حالم از روزنامه به هم می خورد، بهتراست بگویید: «حالا که تو روزنامه می خوانی، من هم کنارت می نشینم و برایت میوه پوست می گیرم». این جمله شما بی شک عاملی خواهد شد که همسرتان متوجه شود که شما از روزنامه خواندنش خسته شده اید.
در رابطه با همسرتان هیچ وقت از عباراتی مثل:
از این کارت بدم میاد، باز هم که مشغول دیدن اخبار هستی، حالم از این همه روزنامه خوندنت بهم می خوره، چقدر تو خودخواهی و … استفاده نکنید. سعی کنید همیشه از عباراتی دور از خشونت استفاده کنید، بطوری که توجه همسرتان را به مشارکت جلب کنید:
بهتر نیست این کارت رو الان کنار بگذاری و با هم تلویزیون تماشا کنیم؟، نظرت راجع به تماشای یک فیلم چیه؟، نظرت چیه که امشب بیشتر برای با هم بودن وقت بگذاریم و روزنامه ات را چند دقیقه دیگه مطالعه کنی؟، من حس می کنم که یک مقداری از من دور شدی. آیا واقعاً اینطوره؟ و …
در تعاملات همسران عامل دیگری هم هست که باعث موفقیت آنها در زندگی می شود و آن «شناخت» است. هر یک از همسران می توانند با شناخت خصوصیات منحصر به فرد طرف مقابلشان، متوجه شوند که چه رفتار و برخوردی تأثیرگذارتر خواهد بود، اما به طور کل باید در نظر داشته باشیم که جزئی از زن بودن هست که ریزبینی او را می سازد و مدیریت می کند و جزئی از مرد بودن است که کلی نگری او را تشکیل داده است. با دانستن این دو نکته می شود بسیاری از تنش ها را در زندگی مشترک کاهش داد و به سمت زندگی ایده آل حرکت کرد.
طهورا ابیان / منتشر شده در مهرخانه