تولی و تبری در خطبه غدیر
پژوهش حاضر با عنوان تولی و تبری در خطبه غدیر ، با هدف بررسی تولی و تبری و اهمیت آن در خطبه غدیر شکل گرفته است .
سؤالی که در این پژوهش مطرح است این است که تولی و تبری از کجا نشأت گرفته و ریشه در چه امری دارد و به چه دلیل در خطبه غدیر مطرح شده است.
برای روشن نمودن ریشه تولی و تبری ، ابتدا تولی و تبری در آیات و روایات بررسی شده است و سپس تولی و تبری در خطبه غدیریه رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) مورد توجه قرار گرفته است . جهت مشخص نمودن ریشه تولی و تبری و سپس مطرح شدن آن در خطبه غدیر از حدود50 کتاب از جمله کتب تفسیری ، روایی، تاریخی و … استفاده شده است .
روش پژوهشی در این تحقیق کتابخانه ای است زیرا از کتب تألیف شده در ارتباط با تولی و تبری و خطبه غدیر استفاده شده است .
نتیجه حاصل شده از این پژوهش این است که تولی و تبری ریشه در ولایت و ولایت پذیری افراد دارد. و این دو ، دو جزء جدایی ناپذیر ولایت می باشند. و از آنجایی که خطبه غدیر منشور ولایت است تولی و تبری در این خطبه نیز مطرح شده است . و باید نسبت به تولی و تبری توجه ویژه ای داشته باشیم تا از این طریق آمادگی خود را برای ظهور حضرت مهدی (عج الله) و ولایت ایشان اعلام داریم .
انقلاب اسلامی زمینه ساز حکومت جهانی حضرت مهدی (عج الله) است ، چرا که بر پایه تولی و تبری شکل گرفته است . لذا حمایت از این انقلاب و اطاعت از ولی فقیه که نایب امام زمان(عج الله) است ، باعث می شود مردم آمادگی لازم را برای حکومت جهانی حضرت مهدی (عج الله) پیدا کنند.
واژگان کلیدی : تولی، تبری، خطبه غدیر، ولایت
ف.فرحزادی