تعیین جنسیت از دیدگاه علم
سر آغاز وجود هر انسانی ، هنگامی است که یک اسپرم با یک اوول با یکدیگر در می آمیزند وجنسیت فرد را به وجود می آورد. جنسیت فیزیکی هر فردی از سه ماه اول دوران رحمی شکل می گیرد . در دوران کودکی ،کودک وارد سه مرحله مهم از زندگی می شود ،مرحله اول هویت جنسی است ، مرحله بعد استواری جنسیت ودر آخر وارد مرحله ثبات جنسیت می شود که جنسیت کودک کاملاً ثابت وپایدار می شود وجنسیت فرد در طول زمان ودر موقعیتهای مختلف ثابت می شود.
در بخش روانپزشکی بیمارانی به نام ترانسکسوال وجود دارد ، این بیماران از جنسیت خود راضی نیستند وتمایل شدید به تغییر جنسیت دارند که از آن به اختلال هویت جنسی نام می برند . اختلال هویت جنسی بر حسب تعریف ، اختلالی است که فرد مبتلا نسبت به جنس بیولوژیکی خود احساس نارضایتی شدید دارند واز ایفای نقش جنسی مورد انتظار عاجز است. این اختلال بر اساس سن وجنس تغییر می کند وچنین افرادی منزوی هستند وخود را از دیگران مخفی می کنند.
آمار وارقام جهانی نشان داده ، که این اختلال از جنگ جهانی اول در آلمان شناخته شده است وبه درمان وساماندهی این بیماران پرداخته اند.بعد از قطعی شدن تشخیص ، مؤثر ترین روش درمانی ، انجام عمل جراحی است. ترانسکسوال بعد از تشخیص نهایی باید توسط کمیسیون روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور ، مجوز رسمی برای انجام عمل جراحی دریافت می کنند وهم اکنون برای کمک به این بیماران بستر مناسبی فراهم شده تا بتوانند از این سرگردانی هویتی رها شوند.
عده ای از فقها تغییر جنسیت را از جمله مسائل مستحدثه وجدید شمرده اند طوریکه اولین فقیهی که در این زمینه مسائلی را مطرح کرده بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، حضرت امام خمینی (ره ) می باشد وبقیه فقها هم از ایشان تبعیت کرده اند ومسائلی را دراین زمینه بیان نموده اند. ودین مبین اسلام درخصوص پدیده تغییر جنسیت ، اصل را بر اباحه گذاشته، زیرا دلیلی برحرمت آن از طرف شارع وجود ندارد.
تحقیق حاضر می تواند دریچه برای شناخت این افراد را باز کند واینکه چگونه هویت یک فرد (زن یا مرد ) شکل گرفته است.
کلید واژه های مهم این تحقیق عبارتند از : جنس ، جنسیت ، تغییر جنسیت ، هویت جنسی ، اختلال هویت جنسی ، ترانسکسوالیسم می باشد که همه در فصل اول توضیح داده شده است .
ز. رحیمی پاکدامن