بایستههای اخلاق اجتماعی زن مسلمان
چکیده
دراین تحقیق بایستههای اخلاق اجتماعی زن مسلمان مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق ضمن بهرهگیری از سایر دانشها، با رویکرد کاملاً اخلاقی، به استخراج بایستههای اخلاق اجتماعی زنان از منظر دین پرداخته شده و زمینههای لازم برای تحقق آن معرفی گردیده است. در صورت رعایت و تحقق ملاحظاتی در اجتماع، میتوان پیشزمینه صحیح و پایه استواری برای تحقق بسترهای فقهی و حقوقی زنان فراهم آورد.
لذا در این تحقیق سعی شده به سوالاتی از قبیل: اخلاق اجتماعی چیست؟ قلمرو مسئولیت زنان چیست؟ بایستههای اخلاقی ناظر بر حضور اجتماعی زنان چیست؟ ملاحظات اجتماعی برای حضور و فعالیت زنان چیست؟ و …پاسخ داده شود. برای پاسخگویی به این موارد از روش تحقیق توصیفی تحلیلی استفاده شده و برای جمعآوری مطالب به کتابخانهها، مراکز علمی و … مراجعه شد و مطالب مورد نظر جمعآوری و تنظیم گردید.
نتیجه اینکه محور اصلی اخلاق اجتماعی، ارتباط انسان با دیگران و در پرتو نشست و برخاست با دیگران زندگی اجتماعی شکل میگیرد که ماحصل آن یافتن اصول و الزاماتی است که زنان برای حضور در جامعه باید آنها را رعایت کنند. براین اساس فراهم آوردن شرایط و ایجاد امکاناتی برای حضور و فعالیتهای وسیع و ایمن زنان در عرصه اجتماع امری ضروری است که متوجه مردان -چه در خانواده و چه در جامعه- بوده است.
کلیدواژهها: اخلاق،اخلاق اجتماعی، مسئولیت، مسئولیت اخلاقی، مسئولیت اجتماعی.
مریم جاهد