انیمیشن هایی که قرار است از معنویت بگویند !
موضوع: اثبات و به تصوير كشاندن قدرت هاي معنوي ائمه اطهار(ع) و اثرات دعا و توسل
قالب: انيميشن
مخاطب: كودك و نوجوان
خلاصه داستان:…………….بماند!
حاشيه نوشته ها: دنياي قدرتمند و پيچيده ي هاليوود با همه ي توان و ابزار مدرني كه در اختيار دارد
انميشين هايي به خورد كودكان معصوم مي دهد كه بدون شك به دليل قدرتمندي در بخش هاي مختلف سناريو ،طراحي و هدفگذاري و در نهايت قالب هاي پيشرفته ي انيميشني مي تواند اثراتش تاساليان سال ماندگار بماند…
دليل اثبات اين مدعا اثرات همه ي سكانس هايي ست كه از انيميشن هاي دوره كودكي بر ذهن و دلمان جا مانده است.نمايش قدرت، قصه تازه اي نيست براي دنياي غرب…و باور اين قدرت باز قصه ي تازه اي نيست براي مخاطبان شرقي رسانه هاي آنان…
نمايش يك قدرت پنهاني كه از راه دور دنيايي را به آتش مي كشد و همه چيز را تحت كنترل دارد و اتفاقاچهره اش را مخاطب نمي بيند! اتفاق ثابت و هميشگي غالب انيميشن هاي هاليوود است.
طراحي ماشين هاي عظيم و ترسناك، طراحي ابزار ماشيني وانساني به اشكال مختلف و گستردگي آنان در پهنه ي دنياي داستان، خبر از قدرتي شگرف و رعب آور مي دهد. اما:
اين ها را ننوشتم تا به تحسين و تمجيد و توصيف برنامه سازان قدرتمند هاليوودي بنشينيم اين ها را نوشتم تا براي اين دغدغه ديرين خود جواب سوالي بيابم كه آبا براستي ما براي تبيين و اظهار و ارائه و معرفي منابع معنوي و معارف ديني نياز به استفاده از همان ابزار و همان شيوه هايي هستيم كه غرب به آن هامتوسل شده است؟!! آيا ما براي اثبات قدرت معنوي امام رضا(ع) و اثرات روحي و حمايتي عنايات آنان نيازمند همان شگردها هستيم؟!! آيا نمايش اثربخشي ولي خدا در قالب انرژي و نور و قدرت هاي خيره كننده آني و لحظه اي و فوريتي ، به واقع مخاطب كودك مسلمان را متوجه اين بزرگان خواهد نمود؟!
آيا براي ايجاد محبوبيت و ايجاد حس ولايت پذيري در كودكان، ما نيازمند نمايش قدرت اولياء خدا هستيم؟!!
به نظر مي رسد راه را به بيراهه مي رويم و تا زماني كه در هر عرصه اي بخواهيم با سينماي غرب رقابت كنيم نه تنها ياراي سبقت نداريم بلكه چه بسا مي توانيم آسيبي به باورهاي كودكان معصوم وارد نماييم كه بي شك جبرانش زمان مي طلبد…
آن چه در انيميشن غرب ارائه مي شود بسيار قدرتمند و چشم گير است آيا رسانه ملي ميتواند با طراحي انيميشن هايي از همان دست و صرفا با تغيير در محتوا و جايگزيني ولي خدا به جاي قدرت هاي پنهاني و انرژي زاي همتاي غربي خود، در باور مخاطب بنشاند كه قدرتي ماورايي و معنوي او را حمايت مي كند؟!
اين سواليست كه نياز به تامل و تحقيق دارد بويژه آن هنگام كه قرار است دستمايه ي يك كار پرهزينه در رسانه باشد…به راستي شيوه ي انتقال مفاهيم ديني و انتزاعي به مخاطب كودك كدام است؟!!!!
فاطمه سادات حاجی وثوق