اسلمناها به آمنا ها نرسیده !
بد بده، ولی برای دیگران. ما خوبیم، حتی وقتی مشغولیتهامون در حد همون تفریحاتی که در مقابلشون به نشانهی تاسف سر تکون میدیم، سطحیه. ما اگه عالم نیستیم، اگه کار نمیکنیم، اگه زحمت نمیکشیم و بارمون رو دوش دیگرانه خوبیم، چون به مدد خانوادههامون یا اطرافیانمون مذهبی شدیم. ما از اونایی که مذهبی نیستن بهتریم. اگه اون دختر پسرایی که اطلاعات مذهبی ندارن و تو فرهنگ خانوادگیشون اصولا محرم و نامحرم تعریف نشده با هم برن کافی شاپ و پارک، خیلی بده؛ ولی ما خوبیم وقتی دم به دقیقه پا میشیم با بردارن و خواهران جان برکفی که به مدد امکانات دیجیتال از تمام جزئیات زندگی و احساسات همدیگه باخبریم میریم این طرف و اون طرف همایش، و بعدِ همایش تو پلاس و جاهای دیگه گزارش لحظه به لحظه میدیم که کی کی بود و کجا بود. ما خوبیم چون نماز میخونیم و حجاب و تیپ مذهبی داریم. ما مذهبی هستیم پس خوبیم. هدفمون خوبه پس خوبیم. نیازی هم نیست از خودمون بپرسیم اون “لباس التقوا ذلک خیر” که میگن، برای اون آدمی میگن که فقط تو شناسنامهش مسلمونه؟ یا اونی که فقط خدا رو به عنوان مخاطب دعاهاش قبول داره و ترجیحا به شریعت معتقد نیست؟ به هر حال برای ما که نگفتن! ما چون مذهبی هستیم نباید هیچ وقت از خودمون بپرسیم کاری که دارم میکنم درسته یا نه. قلبم واقعا به اندازهای که فکر میکنم پاکه یا نه. هیچ وقت مغضوب علیهم نمیشیم. ما هر پنج شنبه شب میریم فلان جا، دعای فلان میخونیم، به فلان چیز عقیده داریم، چه طور ممکنه خدا کمتر از دیگران دوستمون داشته باشه؟
اون چیزی که ما به عنوان مذهب بهش افتخار میکنیم چیزی جز تقوا نیست*؛ و آدمی که خودش رو متهم نمیکنه مسلمأ تقوا نداره**. جمع کنید بساطتونو. دیگه داره حال همه رو به هم میزنه.
* «ان اکرمکم عند الله اتقیکم»
**«فهم لانفسهم متهمون، و من اعمالهم مشفقون،
اذا زكي احد منهم خاف مما يقال له، فيقول : انا اعلم بنفسی من غيري، و ربي اعلم بي مني بنفسي، اللهم لاتؤاخذني بما يقولون، و اجعلني افضل مما يظنون، و اغفر لي ما لا يعلمون»
«آنها خويشتن را متهم مي كنند، و از اعمال خود بيمناكند، هر گاه يكي از آنها ستوده شود از آنچه درباره او گفته شده ترسان مي گردد و مي گويد: من از ديگران نسبت به خويشتن آگاهترم، و پروردگارم نسبت به اعمالم از من آگاه تر است. خداوندا! به آنچه آنها مي گويند مرا مؤاخذه مكن، و مرا از آنچه آنها فكر مي كنند برتر قرار ده، و آنچه را آنها نمي دانند بر من ببخش.»
* نهج البلاغه، خطبهی همام در توصیف متقین.
بقلم فاطمه