حذف کالاهای غیرضروری از لیست خریدمان
کوچکترین و شاید مهم ترین عنصر تحقق اقتصاد مقاومتی خانه است. خانه ما میتواند به پایگاه حمایت از کارگران و کارآفرینان کشور تبدیل شود. چه طور؟ جواب این سؤال خیلی روشن است؛ با مصرف کالای داخلی.
کالای خارجی ممکن است کیفیت بالاتری داشته باشد یا بعضی اجناس خارجی هم با قیمت پایینتری عرضه شوند اما نکته مهم اینجاست؛ برکت را با کیفیت معاوضه نکنیم. مطمئناً برکت در خریدی است که موجب ارتقای اقتصاد مملکت اسلامیمان میشود.
اولین گام؛ اصلاح الگوی مصرف
اگر به لیست خرید یک ماه خود نگاهی بیندازیم متوجه میشویم همه کالاهایی که از فروشگاه به خانه انتقال دادهایم مورد نیاز ما نبوده است. مثلاً چقدر به خرید غذای آماده اختصاص دادهایم؟ یا اینکه میزان سود پرداخت شده به بانک بابت اقساط و یا خریدهای غیرضروری چه حجمی از مخارج ما را در بر گرفته است و در ازایی آن به چه کارهایی اصلاً نتوانستهایم بپردازیم؟
برای جبران کافی است کالاهای غیرضروری را از لیست خریدمان حذف کنیم. مصرف کالاهای ضروری را هم به حداقل برسانیم. اسراف و ریخت و پاش بزرگترین دشمن یک اقتصاد در حال پیشرفت است. برای یک مهمانی چهار نفره به اندازه ده نفر غذا تهیه کردن مصداق اسراف است. چون غذای اضافه یا میماند و دور ریخته میشود و یا مجبور میشویم غذای چند روز مانده را مصرف کنیم و به سلامت جسممان آسیب بزنیم.
پس به قول شاعر اندازه نگه دار که اندازه نکوست.