بیماران در ماه رمضان چه کنند؟
متخصصان میگویند روزهداری خیلی از بیماریها را کنترل کرده و حتی احتمال ابتلا به آن را کاهش میدهد. یکی از آنها سکته قلبی است. بهگفته یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی، حدود ٢٠روز پس از شروع ماه مبارک رمضان میزان «هموسیستئین» اصلیترین عامل بروز سکته قلبی در خون به شدت کاهش و میزان کلسترول خوب (HDL) نیز افزایش مییابد و غلظت خون هم در حد طبیعی قرار میگیرد.
احمدرضا درستی، توضیح بیشتری میدهد و به آنا میگوید: «در این ماه به دلیل اینکه افراد از پرخاشگری، رفتارهای تهاجمی، استرس و هیجان، کشیدن سیگار، مصرف چای و قهوه دوری میکنند، امکان بروز سکته قلبی در آنها کاهش مییابد که مجموعه این تغییرات در وضع رفتار و تغذیه افراد، دو عامل مهم برای حفظ سلامتی فرد در طول ماه مبارک رمضان است.»
او توصیههایی هم به بیماران مبتلا به فشار خون میکند: «افراد مبتلا به پرفشاری خون، باید در طول روز بهصورت مداوم فشار خون خود را چک کنند. اگر در طول روز بیمار دچار تغییر و بالا رفتن فشار خون شود، نباید روزه بگیرد اما اگر در طول روز فشار خون فرد تغییر نکرد، روزهگرفتن موردی ندارد.»