احساس مسئولیت یک بابای نظامی
جانشین رئیس اداره سوم (عملیات) ارتش جمهوری اسلامی ایران بود و فرمانده لشگر ۹۲ زرهی اهواز؛ آغاز عملیات بیتالمقدس مصادف شد با درگذشت دخترش مژگان.
همسر شهید نقل میکند: «حال دخترمان مژگان روز به روز وخیمتر میشد، عاطفه پدری حکم میکرد در کنار دخترش باشد، بعد از فوت مژگان وقتی به او تلگراف زدم و خبر فوت مژگان را دادم، ایشان در جواب تلگراف من، تلگرافی به این مضمون فرستاد: همسر عزیزم ملیحه! آن فرزندم کسانی را دارد که در کنارش باشند، این سربازانی که هم اکنون در مصادف با دشمن بعثی هستند؛ همگی فرزندان من هستند و من نمیتوانم در این بحبوحه جنگ، فرزندان سرباز خود را تنها بگذارم».
شهید نیاکی بعد از گذشت یک ماه از درگذشت فرزندش و بدون این که موفق به دیدار او شده باشد به منزل باز میگردد و خدمت به وطن را به وداع با دخترش ترجیح میدهد.
احساس مسئولیت و تعهد نسبت به وظیفه خطیرش را خوب درک میکرد. همرزمان وی بارها شنیده بودند که میگفت: «مردم ما مالیات میدهند تا حقوق امثال من تهیه شود و ما هم وظیفه داریم هنگام خطر از جان مایه بگذاریم.»
شهید سرافراز ارتش اسلام امیر سرلشکر «مسعود منفرد نیاکی» در تاریخ ششم مردادماه سال ۱۳۶۴ در حالی که به عنوان نماینده و ناظر عملیات لشکر ۵۸ ذوالفقار شرکت کرده بود، با اصابت ت ترکش جنگی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. روحش شاد و یادش گرامی باد