شاهکار علامه عسگری(ره) تألیف کتاب «افسانه عبداللهبن سبا» است
همایش گرامیداشت مقام و شخصیت علمی و اخلاقی علامه عسگری(ره) به همت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با همکاری مؤسسه علمی فرهنگی علامه عسگری، دانشکده اصول الدین، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پیش از ظهر امروز برگزار شد.
در بخشی از این مراسم، حجتالاسلام علی عباسی، پیام آیتالله جعفر سبحانی به این همایش را قرائت کرد که متن پیام به شرح زیر است:
شناخت من نسبت به محروم آیتالله علامه سیدمرتضی عسگری(قدسسره) به سالها قبل از آمدن آن مرحوم از دانشمندان و اساتید و صاحبان مراکز اسلامی در سراسر جهان از این دانشکده فارغالتحصیل گشتند، بیانگر گوشههایی از جد و جهد آن مرحوم میباشند. او نسبت به مسائل جهان اسلام، اهتمام فراوانی میورزید.
نظر ایشان این بود که مذهب شیعه مورد تعرض انواع و اقسام هجمهها از جانب دشمنان این مکتب واقع شده است و این مذهب را هدف اتهامهای گوناگونی قرار دادهاند از این رو آستین بالا زده و شمار بسیاری از تحقیقات خود را به پاکسازی شبهات مختلف از این مذهب و اقوال و اختلافات، اختصاص داد و شاهکار خود را از کاری چیره و غالب برآمده یعنی کتابهای «افسانه عبدالله بن سبا» و «یکصد و پنجاه صحابی ساختگی» تالیف نمود.
او به تحقیق و بررسی ریشه بسیاری از روایات در میان مراجع و منابعی که گروه زیادی از تحقیق این مراجع و منابع عاجز و ناتوان بودند پرداخت و به لطف الهی و اخلاص عمل و پاکی نیتی که داشت به این نتیجه رسید که؛ آنچه در تاریخ از این افسانه خیالی نوشته شده صحیح نیست. او جایگاه و نقش این «شخصیت خیالی» و اقداماتی را که دشمنان برای تخریب مذهب شیعه داشتند از بین برد تا آنجا که وزیر فرهنگ و معارف مصر این نوآوری مرحوم علامه را تایید کرده و گفته است: «عبداللهبن سبا باید افسانه باشد.»
او مردی بود که یک امت در او جمع شده بودند.
مرجع تقلید شیعه مرحوم آیتالله العظمی حکیم(قدسسره) او را یاری نموده و به او اعتماد ورزیده و در تاسیس و اداره موسسات او را تقویت میکرده است. زمانی که حزب بعث عراق روی کار آمد از اقدامات ایشان جلوگیری کردند، لذا آن مرحوم به ایران آمده و دانشگاه اصولالدین را در ایران تاسیس کرد و شاخهها و شعبههایی از این دانشکده را در قم، تهران، دزفول و ساوه احداث نمود. کتابهای ارزشمند فراوانی از آن داشمند محقق به یادگار مانده است.
رحمت خدا بر آن دانشمند بلند همت.
به نقل از خبرگزاری فارس