مدرسه علمیه الزهرا (س)  نصر تهران

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

خاطره منتشر نشده سردار همدانی از مأموریت نظامی در آفریقا

20 مهر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

سردار سرتیپ پاسدار حسین همدانی از مستشاران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدافعان حرم در طول سال‌های گذشته، در اطراف شهر حلب سوریه توسط عناصر داعش به شهادت رسید. سردار همدانی در دوران حیات در داخل و خارج از مرزهای كشورمان، از نظام جمهوری اسلامی دفاع كرد تا در نهایت نیز شهد شیرین شهادت را نوشید.

سردار حسین همدانی در طول عمر با بركت خود در برهه‌های حساس مدافع انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. وی پیش از انقلاب اسلامی دركنار مردم مبارز و انقلابی همدان به رهبری آیت الله مدنی به مبارزه علیه رژیم پرداخت و در اكثر جریانات آن تا پیروزی انقلاب اسلامی سهیم بود. سردار همدانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای برقراری امنیت و سركوب گروهك های معاند به پاوه اعزام شد و ماموریت‌هایی نیز در مهاباد و بیجار به انجام رسانید و بعد از آن نیز به مدت یكسال دردادگاه انقلاب اسلامی ‌همدان مشغول فعالیت شد، اما مجدداً به سپاه پاسداران بازگشت ودرعملیات آزادسازی كردستان ایفای نقش كرد.

سردار رشید اسلام در فتنه‌های پس از انقلاب اسلامی نیز با هوشیاری به مقابله پرداخت. مدیریت وی در فتنه سال ۷۸ و مدیریت بحران پایتخت او در فتنه سال ۸۸ كارنامه درخشان سردار همدانی را در طول عمر با بركتش نشان می‌دهد.

مركز اسناد انقلاب اسلامی شهادت سردار سرتیپ پاسدار حسین همدانی، سردار بصیرت، پاسدار اسلام و مدافع حریم اهل بیت (ع) را تبریك و تسلیت می‌گوید و به مناسبت شهادت وی بخشی از خاطرات منتشر نشده این سرادر رشید اسلام را با عنوان “مستشار نظامی” كه مربوط به سفر سردار همدانی به آفریقا است را منتشر می‌كند كه مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

ادامه »

 نظر دهید »

سردارهمدانی در برابر امر ولی؛سمعا وطاعتا

20 مهر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی دقایقی پیش در مراسم یادبود سردار حسین همدانی ضمن تبریک و تسلیت شهادت این سردار بزرگوار، اظهار کرد: شهادت سردار را به همه بازماندگان، سلحشوران، پاسداران، سبزپوشان دفاع از ارزش‌های اسلامی، مردم متدین و شهیدپرور همدان و همرزمان این شهید بزرگ تبریک و تسلیت می‌گویم.

وی در خصوص شخصیت سردار همدانی بیان کرد: در طول 33 سال پس از انقلاب که سردار به انقلاب خدمت کرد چند‌ ویژگی را در بعد سیره و سلوک این شخصیت دنبال می‌کردم.

دادستان کل کشور با اشاره به روزهای پایانی ماه ذی‌الحجه با عنوان ولایت گفت: در فرازی از وصیت‌نامه سردارهمدانی به ولایت امیرمومنان اشاره شده و از تداوم ولایت در وجود ولایت ولی‌فقیه و پایبندی به آن یاد شده است.

وی به تعریف ولایت از قول پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: ولایت و ولایتمداری آن است که باید گوش شنوا به ولی فقیه داشت و در عرصه اجرا و عمل فرمان‎پذیر و مطیع بود.

‌رئیسی خاطرنشان کرد: ولایتمدار کسی است که با تمام وجود به سخن ولی فقیه گوش دهد و در عمل مطیع امر ایشان باشد.

وی با بیان اینکه ولایتمداری از ویژگی‌های شهید همدانی بود، افزود: سردار همدانی در طول حیات پاک و ارزشمند خود از ابتدای پیروزی انقلاب در بدترین شرایط و مأموریت‌ها در مقابل امر ولی زمان سمعاً و طاعتا بود.

 نظر دهید »

گذشت زمان نتوانسته و نخواهد توانست جلوه ی نام و یاد شهیدان عزیز را کم فروغ سازد

03 مهر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، صبح امروز(پنجشنبه) با صدور پيامي به ‌مناسبت هفته دفاع مقدس و روز تجليل از شهيدان و ايثارگران، تاکید کردند: شهید و شهادت در فرهنگ اسلامی، مظهر حیات و درخشندگی است و گذشت زمان نتوانسته و نخواهد توانست جلوه ی نام و یاد شهیدان عزیز را کم فروغ سازد.

متن اين پيام كه همزمان با مراسم غبار روبى، عطرافشانى و گلباران مزار شهيدان در سراسر كشور از سوي حجت الاسلام و المسلمين شهیدی محلاتی نماينده ولى فقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران در گلزار شهداي بهشت زهرای تهران قرائت شد؛ به اين شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

گذشت زمان نتوانسته و نخواهد توانست-ان شاالله- جلوه ی نام و یاد شهیدان عزیز را کم فروغ سازد. شهید و شهادت در فرهنگ اسلامی، مظهر حیات و بقاء و حضور و درخشندگی است؛ و این مائیم که باید با ارتباط و اتصال به این مفهوم بلند و ماندگار، برای خود و جامعه و کشور خود، بلندی و ماندگاری به دست آوریم. نامگذاری یک روز از هفته ی دفاع مقدس به این نامِ مبارک، ادای وظیفه ئی در این راه است.
سلام خدا بر ارواح طیبه ی شهیدان و خانواده های صبور آنان.

سیّدعلی خامنه ای
۲ مهر ۱۳۹۴

 نظر دهید »

احساس مسئولیت یک بابای نظامی

05 شهریور 1394 توسط الزهرا (س) نصر

جانشین رئیس اداره سوم (عملیات) ارتش جمهوری اسلامی ایران بود و فرمانده لشگر ۹۲ زرهی اهواز؛ آغاز عملیات بیت‌المقدس مصادف شد با درگذشت دخترش مژگان.
همسر شهید نقل می‌کند: «حال دخترمان مژگان روز به روز وخیم‌تر می‌شد، عاطفه پدری حکم می‌کرد در کنار دخترش باشد، بعد از فوت مژگان وقتی به او تلگراف زدم و خبر فوت مژگان را دادم، ایشان در جواب تلگراف من، تلگرافی به این مضمون فرستاد: همسر عزیزم ملیحه! آن فرزندم کسانی را دارد که در کنارش باشند، این سربازانی که هم اکنون در مصادف با دشمن بعثی هستند؛ همگی فرزندان من هستند و من نمی‌توانم در این بحبوحه جنگ، فرزندان سرباز خود را تنها بگذارم».
شهید نیاکی بعد از گذشت یک ماه از درگذشت فرزندش و بدون این که موفق به دیدار او شده باشد به منزل باز می‌گردد و خدمت به وطن را به وداع با دخترش ترجیح می‌دهد.

احساس مسئولیت و تعهد نسبت به وظیفه خطیرش را خوب درک می‌کرد. همرزمان وی بارها شنیده بودند که می‌گفت: «مردم ما مالیات می‌دهند تا حقوق امثال من تهیه شود و ما هم وظیفه داریم هنگام خطر از جان مایه بگذاریم.»

شهید سرافراز ارتش اسلام امیر سرلشکر «مسعود منفرد نیاکی» در تاریخ ششم مردادماه سال ۱۳۶۴ در حالی که به عنوان نماینده و ناظر عملیات لشکر ۵۸ ذوالفقار شرکت کرده بود، با اصابت ت ترکش جنگی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. روحش شاد و یادش گرامی باد

 نظر دهید »

ممکن است این آقا، از قیافه بهشتی خوشش نیاید، اما مدیر لایقی است.

07 تیر 1394 توسط الزهرا (س) نصر

لیستی را آورده بودند خدمت شهید بهشتی. آن زمان رئیس صدا و سیما را رهبری انتخاب نمی‌کرد. یک لیستی به ایشان داده بودند که شما نظرتان را بدهید کدام یک از این افراد برای مدیریت و ریاست صدا و سیما مناسب هستند. ایشان نگاهی به لیست کردند و اسامی افرادی را که موافق بودند با علامت مشخص کردند.

لیست را به من دادند و از من خواستند لیست را نگاه کنم و نظر خودم را هم بگویم. من نگاه کردم و دیدم در لیستی که آقای بهشتی اسامی افراد مناسب برای ریاست صدا و سیما را مشخص کرده‌اند شخصی هست که از مخالفین درجه یک ایشان است. و به ایشان بد و بیراه می‌گفت.

خطاب به آقای بهشتی گفتم: این فرد از مخالفین تندرو شما هستند. چطور ایشان را برای ریاست صدا و سیما تأیید کرده‌اید؟ دکتر بهشتی گفتند: آقای نوری، ممکن است این آقا، از قیافه بهشتی خوشش نیاید، ممکن است از بهشتی خوشش نیاید،‌ اما مدیر لایقی است. از شخص بهشتی خوشش نمی‌آید، اما مدیر لایقی است.

______________________________________________________________

راوی: حجت الاسلام ناطق نوری

 نظر دهید »

شرط عجیب ازدواج شهید چمران

31 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

مادرم موقع خواستگاری برای مصطفی شرط گذاشته بود که «این دختر صبح که از خواب بلند میشه باید یه لیوان شیر و قهوه جلوش بذاری و…خلاصه زندگی با این دختر برات سخته».

اما خدا میدونه مصطفی تا وقتی که شهید شد، با اینکه خودش قهوه نمی خورد همیشه برای من قهوه درست می کرد. می گفتم: «واسه چی این کارو می کنی؟ راضی به زحمتت نیستم».

می گفت: «من به مادرت قول دادم که این کارها رو انجام بدم».

همین عشق و محبت هاش بود که به زندگیمون رنگ خدایی داده بود.

 نظر دهید »

چهار خاطره از شهید چمران

31 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

ریاضیش خیلی خوب بود.
شب ها بچه ها را جمع می کرد کنار میدان سرپولک ؛ پشت مسجد
بهشان ریاضی درس می داد. زیر تیر چراغ برق.

وقتی جنگ شروع شد به فکر افتاد برود جبهه.
نه توی مجلس بند می شد نه وزارت خانه. رفت پیش امام. گفت “باید نامنظم با دشمن بجنگیم تا هم نیروها خودشان را آماده کنند، هم دشمن نتواند پیش بیاید.”
برگشت و همه را جمع کرد. گفت:
“آماده شوید همین روزها راه می افتیم".
پرسیدیم “امام؟” گفت
“دعامان کردند.”

ناهار اشرافی داشتیم؛ ماست.
سفره را انداخته و نینداخته، دکتر رسید.
دعوتش کردیم بماند. دست هاش را شست و نشست سر همان سفره.
یکی می پرسید
“این وزیر دفاع که گفتن قراره بیاد سرکشی، چی شد پس؟”

داشت منطقه را برای مقدم پور، فرمان ده جدید، توضیح می داد.
مثل همیشه راست ایستاده بود روی خاک ریز. حدادی هم همراهشان بود.
سه نفر بودند؛ سه تا خمپاره رفت طرفشان. اولی پانزده متری. دومی هفت متری و سومی پشت پای دکتر، روی خاکریز.
دیدم هر سه نفرشان افتادند. پریدیم بالای خاک ریز. ترکش خمپاره خورده بود به سینه ی حدادی، صورت مقدم پور و پشت دکتر.

هدیه به روح بلند شهید دکتر چمران

 نظر دهید »

چمران خمینی یا چمران بازرگان

31 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

 نظر دهید »

ما که کاری نکردیم

28 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

از طرف صدا و سیما آمده بودند و می‌خواستند با شهید «محمد بروجردی» درباره عملیاتی که چند روز قبل انجام شده بود، مصاحبه کنند، اما وی از پذیرفتن آنان خودداری کرد. اصرار کردیم که زیاد وقت شما را نمی‌گیرند؛ می‌خواهند درباره عملیات دو سه روز پیش سؤال کنند، بعد هم چند دقیقه فیلمبرداری، ایشان زیر بار نرفت و اخم کرد، قیافه‌اش طوری بود که فهمیدم به هیچ وجه راضی به این کار نخواهد شد و اصرار بی نتیجه است.

ناامید شده بودم و می‌خواستم از دفتر ایشان خارج شوم که گفت: بگو بروند با آن بسیجی که خودش جنگیده است صحبت کنند، بروند با فرمانده گروهان، فرمانده تیپ که عمل کرده، صحبت کنند، از این‌ها سؤال کنند، این‌ها عمل کردند و زحمت کشیدند. ما «که کاری نکردیم» بعد هم سرش را انداخت پایین و مشغول کار خودش شد.

سردار شجاع و دلاور شهید محمد بروجردی، روز اول خرداد سال ۱۳۶۲ به همراه پنج تن دیگر از فرماندهان، به قصد انتخاب محلی مناسب برای استقرار «تیپ ویژه شهدا» شهرستان «مهاباد» را ترک کرد. با عبور از سه راهی «مهاباد – نقده» خودرو حامل وی به مین برخورد کرد و شهید بروجردی حالی که تبسم گرم همیشگی را بر لب داشت به شهادت رسید.

 نظر دهید »

بوی پیراهن یوسف در دانشگاه تهران می‌پیچد

25 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

امشب دانشگاه تهران میزبان ده‌ها مهمان است. مهمانانی که مدت‌ها دور از خاک میهنشان غریبانه آرمیده بودند تا سندی باشند بر حقانیت اسلام و مجاهدینی که به ندای حضرت امام خمینی لبیک گفتند و عازم سفری بی‌بازگشت شدند.

در هیاهو و شلوغی و سرگرم بودن مردم پایتخت که در خمودگی کارهای روزانه فراموش کردند که اصلا برای چه متولد شدند و به کجا خواهند رفت امشب این مراسم می تواند تلنگری باشد و این فضای غبارآلود را بشکند و دل ها را آشنا کند با بهترین فرزندان این مملکت که به ما یاد می دهند همه چیز در دنیا وسیله ای است برای رستگاری.

این بار هم بسیج پیشگام برگزاری چنین مراسمی شد و آیت الله سید احمد خاتمی به سخنرانی خواهد پرداخت و سپس مردم با نوای مداحان اهل بیت می توانند دقایقی کنار پیکر مطهر این شهدا استخوانی سبک کرده و درد دل کنند با تابوت هایی که قرار است فردا بر دستانشان تشییع شود.

امشب تمام کسانی که به دانشگاه تهران بروند و در کنار شهدا مناجات شعبانیه را بخوانند خانواده شهیدانی هستند که در این سالها ازشان دور بودند و یا به جای همه پدران و مادران این شهدا که سالها چشم انتظار آمدن فرزندانشان بودند اما عمر دنیا فرصتی برای در آغوش کشیدن دلبندشان نداد.

بیایید امشب وداع آخر را به جای همان پدران و مادران شهدایی که در بین ما نیستند انجام دهیم.
این مراسم در شبانگاه امشب بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز خواهد شد و عطرآگین خواهد کرد فضای دانشگاه تهران را.

 1 نظر

كتاب‌هایی درباره عملیات كربلای ۴

25 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

هم‌زمان با بازگشت 175شهید دلیر غواص عملیات كربلای ۴، چند كتاب منتشر شده از انتشارات سوره مهر كه بیانگر اتفاقات و خاطراتی از این عملیات مهم دفاع مقدس هستند را مرور می‌كنیم.

لشكر خوبان
«لشكر خوبان» خاطرات داستانی مهدی‎قلی رضایی از رزمندگان قدیمی آذربایجان است. این كتاب حاصل گفت‌وگوی فرج قلی‌زاده با مهدی‌قلی رضایی است كه بخشی از آن به قلم معصومه سپهری بازنویسی شده و در این كتاب آمده است. خواننده این كتاب می‌تواند در كنار راه جستن به ژرفای روابط انسانی، به ارزیابی مواجهه مردان رزمنده با خاطرات و حادثه‌ها بپردازد و در كنار آن، بخشی از ناگفته‌های جنگ را از زبان یك نیروی اطلاعاتی مرور كند. مهدی‌قلی رضایی در روایت خود، جنگ را نه از منظر خاطره، بلكه گاه از چشم یك منتقد نگریسته است و همین شاید بتواند گامی نو در فهم زوایای گوناگون نبرد هشت ساله مردم ایران باشد.
از ویژگی‌های این كتاب روایت اول شخص و توصیفات چشم‌نواز است؛ به گونه‌ای كه در بعضی قسمت‌ها، كتاب از شكل خاطرات فاصله می‌گیرد و به رمان نزدیك می شود. شاید عمده‌ترین دلیل این امر هم نگاه به جزئیات رویدادها و پرداختن به آن هاست؛ به گونه‌ای كه گاهی حتی از حالت روحی و روانی قهرمان داستان در حین عملیات‌ها هم صحبت به میان آمده است.
این كتاب كه تاكنون بارها تجدید چاپ شده و در صدر پرفروش‌‎ترین كتاب‌های انتشارات سوره مهر قرار گرفته، مورد تایید مقام معظم رهبری هم واقع شده به گونه‌ای كه ایشان در حاشیه یكی از دیدارهای‌شان فرمودند: «این كتاب لشكر خوبان پر است از اعجاب و عظمت ناگفته‌ رزمندگان غواص و اطلاعات عملیات جنگ. در ایامی كه این كتاب را می‌خواندم بارها و بارها متاثر شدم.»


هم‌مرز با آتش
كتاب «هم‌مرز با آتش» خاطرات سردار پاسدار حمید قبادی است كه توسط انتشارات سوره مهر در تهران چاپ و منتشر شده است. در ابتدای كتاب، در بخش اشاره آمده است: «حتی آن روزها كه نیروهای سپاه ستاره‌ای به دوش خود نداشتند، حمید قبادی برای مردم كوهدشت سرداری فداكار بود؛ چه رسد به حالا كه آوازه قهرمانی و فداكاری او دهان به دهان در این شهر كوچك گشته است. خاطرات سردار قبادی حكایت یكی از كهنه‌سربازان جنگ تحمیلی است كه ما را با تلخ و شیرین آن روزها پیوند می‌دهد؛ روزهایی كه هر ثانیه‌اش با حوادثی مهم همراه بود.»
شرح وقایع عملیات كربلای 4 و 5 از منظر حمید قبادی از مهم ترین بخش‌های فصل پنجم كتاب «هم‌مرز با آتش» است. قبادی با شرح كامل دیده و شنیده‌هایش در عملیات كربلای 4، به توصیف وقایع عملیات كربلای 5 می‌پردازد. بخش پایانی كتاب نیز شامل 26 قطعه عكس از دوره‌های مختلف حضور حمید قبادی در جبهه‌های جنگ تحمیلی است كه خواندن این كتاب را برای خواننده شیرین‌تر و مستندتر می‌كند.


آن روز سه و نیم بعد از ظهر
«آن روز سه و نیم بعد از ظهر» خاطرات دوران جنگ مهدی صمدی صالح است كه سید سعید غیاثیان مصاحبه و تدوین آن را عهده‌دار و انتشارات سوره مهر آن را منتشر كرده است. این كتاب حاصل یازده ساعت مصاحبه فشرده با مهدی صمدی است. عكس روی جلد این كتاب یكی از مشهورترین عكس‌های دفاع مقدس است كه مهدی صمدی با لباس جنگ روی خاك مشغول نماز خواندن است٬ این عكس حتی در مقطعی به عنوان عكس ثابت یكی از جراید كشور درآمده بود. كم كم در ذهن بسیاری این تداعی شده بود كه صاحب عكس (مهدی صمدی) به شهادت رسیده است٬ در حالی كه این‌طور نبود.
این كتاب شامل 25 خاطره است كه نخستین آن ها با عنوان مدافعین تنگه احد از غروب بیست و ششمین روز بهمن ماه سال 1365 از عملیاتی در اروندرود آغاز می شود و آخرین خاطره با عنوان ملاقاتی عجیب در یكی از شب‌های تابستان سال 1380 به پایان می‌رسد.


زمین ناله می‌كند
«زمین ناله ‌می‌كند» خاطرات محمود شیرافكن ازجمله كتاب‌های انتشار یافته توسط انتشارات سوره مهر درباره دوران هشت ساله دفاع مقدس است. این كتاب، خاطرات محمود شیرافكن از دوران جنگ تحمیلی با مصاحبه و تدوین حسن و حسین شیردل است. محمود شیرافكن در سن نوجوانی وارد بسیج می‌شود و حضور در پایگاه بسیج باعث می‌شود كه به خواندن كتاب‌های مذهبی و مطالعات دینی علاقه‌مند شود و به خواندن كتاب‌های شهید دستغیب و شهید مطهری بپردازد.
شیرافكن بعد از مدتی وارد جبهه می‌شود و در آنجا دچار یك سری تحولات روحی و معنوی می‌شود. در واقع بیشتر حجم مطالب این كتاب در مورد این اتفاقات معنوی است كه برای او اتفاق می‌افتد. او مخصوصا در عملیات كربلای 5 با عده‌ای از رزمندگان آشنا می‌شود كه تاثیر عمیقی روی او داشته و باعث می‌شوند او به سمت طلبگی حركت كند و به نوعی خودش را پیدا كند. این كتاب در 215 صفحه، قطع رقعی و در تیراژ 2500 نسخه منتشر شده است.
شرح وقایع عملیات كربلای 4 و 5 از منظر حمید قبادی از مهم ترین بخش‌های فصل پنجم كتاب «هم‌مرز با آتش» است. قبادی با شرح كامل دیده و شنیده‌هایش در عملیات كربلای 4، به توصیف وقایع عملیات كربلای 5 می‌پردازد.
شرح خاطرات وی از جزیره مجنون و عملیات بدر چند فصل مهم كتاب را در بر می‌گیرد. چگونگی پایداری رزمندگان در جزیره مجنون زیر آتش دشمن و مقاومت در برابر پیشروی عراقی‌ها چنان با جزئیات در این فصل‌ها ذكر شده است كه صحنه‌های اثرگذاری در ذهن خواننده نقش می‌بندد. «زمین ناله می‌كند» تقریبا در هر فصل شرح خاطراتی از یك عملیات داده می‌شود. در این خاطرات می‌توان حماسه‌های منحصر به فردی را در عملیات‌هایی چون كربلای 4 و كربلای 5 خواند. در نهایت در همین عملیات كربلای 5 است كه تركشی سینه شیرافكن را هدف قرار داده و موجب جراحت جدی او می‌شود.


ماه در میدان مین
كتاب «ماه در میدان مین» خاطرات رزمنده دفاع مقدس جواد منصف با گفت و گو و تدوین حسن شیردل است كه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. این كتاب ۲۶۷ صفحه‌ای، نخستین بار در سال ۱۳۸۸ به انتشار رسیده و مورد توجه علاقه‌مندان به كتاب‌های انقلاب و دفاع مقدس قرار گرفت.
در بخشی از این كتاب می‌خوانیم: «در عملیات كربلای 4 بود و خمپاره زمانی می‌زدند. ساعات اولیه روز، تازه هوا روشن شده بود. خمپاره‌های زمانی طوری بود كه بالای سرمان منفجر می‌شد و به زمین نمی‌رسید.
این خمپاره خیلی از بچه‌ها را شهید كرد. ده نفر دیگر از بچه های گردان پیش طلبه نشسته بودند. ما دور هم جمع شدیم، ده دقیقه‌ای با هم حرف زدیم. من اسلحه‌ام را روی سینه خاكریز گذاشته بودم. در اوج صحبت بودیم كه یكدفعه زمین و زمان تاریك شد. وقتی چشم باز كردم سر و صورتم می‌سوخت. درد عجیبی دو پایم را گرفته بود، كمرم تكان نمی خورد‌. صورتم خیلی می سوخت. شكمم درد می‌كرد. متوجه شدم خمپاره درست وسط ما خورده و من مجروح شده‌ام. چشمم را باز كردم. آفتاب بالای سرم بود، تازه فهمیدم از آن وقت تا حالا بیهوش افتادم و ظهر شده بود…»


ستاره شمالی
كتاب «ستاره شمالی» شامل خاطرات سیدحبیب‌الله حسینی از فرماندهان لشكر 25 كربلا است. وی از اهالی روستای وركلا شهرستان ساری است. او در خاطراتش از مناطق مختلف عملیاتی كه لشكر 25 كربلا در جنوب و غرب كشور انجام داده و از عملیات های متعددی چون فتح المبین، طریق القدس، رمضان، محرم، والفجرها و كربلاها و از دوران دفاع مقدس در جمع شهدایی چون شهید خنكدار فرمانده گردان، صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی، محمدحسین طوسی، حجت الله نعیمی، مرشدی، پور رجبی و … مطالبی را بیان كرده است.
سید ولی هاشمی این اثر را در 10 فصل تدوین كرده و در آن ها زندگی و خاطرات این رزمنده را از زمان تولد تا 80 ماه حضور در جنگ روایت كرده است. بمباران شیمیایی حلبچه، نقل و انتقال لشكر از مناطق جنوب غرب، زیارت خانه خدا، مجروحیت‌ها و دیدار فرماندهان از خانواده شهدا مطالب دیگر این كتاب خواندنی است و در پایان كتاب نیز مجموعه‌ای از تصاویر راوی و حضور فعال او در جبهه های نبرد گنجانده شده است.


آوازهای نخوانده
«محمود امین‌پور» متولد 1343 و اولین فرزند خانواده بود. او بعد از خدمت سربازی در عملیات كربلای چهار و كربلای پنج شركت كرد و در 14 تیرماه 1367 در پاتك عراقی‌ها در منطقه چنگوله و مهران به اسارت عراقی‌ها درآمد. پس از بازگشت از اسارت چند سالی را در دادگستری اردبیل مشغول به كار و سپس بازنشسته شد.
كتاب «آوازهای نخوانده»، شرح خاطرات وی از دوره اسارت و آزادی است كه توسط ساسان ناطق گردآوری و تدوین شده است. این كتاب در هشت فصل تدوین شده و هر یك از این فصل‌ها به گونه ای تنظیم شده كه مستقل از دیگر فصل‌هاست اما خاطرات كتاب در كل به هم پیوسته است و به صورت یك خاطره واحد و جذاب خواندنی است. محمود امین پور بعد از بیان خاطرات و قبل از چاپ كتاب به دلیل عوارض ناشی از جنگ به شهادت رسید و در آبان‌ماه 1386 پس از تحمل سال‌ها درد و بیماری ناشی از جنگ و اسارت در كنار هم‌رزمان شهیدش آرام گرفت.


حماسه یاسین
كتاب «حماسه یاسین»، خاطرات سید محمد انجوی نژاد از رزمندگان گردان یاسین و گروهان قهار است كه وظیفه غواصی را در ایام جنگ ایران و عراق بر عهده داشتند. این كتاب، خاطراتی است از رازها، شب زنده‌داری‌ها، عملیات كربلای 4، هم‌رزمان گردان نوح، گروهان ستار، فرماندهان لشكر 21 امام رضا (ع)، مخلصین جبهه‌های جنگ گردان یاسین و … نام این كتاب نیز بر اساس گردان یاسین انتخاب شده است.
حركت از مشهد مقدس، حركت به سمت اهواز، پیوستن به لشكر تخریب 21 امام رضا (ع)، آشنایی با گردان‌هایی نظیر نوح، ستار، یاسین، شركت در عملیات كربلای 4، شهادت هم‌رزمان، رو به رو شدن با نیروهای عراقی، پیروزی پس از جنگ، تمرین غواصی و جنگ‌های دریایی غواصی از مهم‌ترین مطالب كتاب «حماسه یاسین» است. این اثر تقدیم شده است به همه شهدای غواص و خانواده‌های شهدای گردان یاسین. در این كتاب همواره از دو شهید علی شیبانی و سید هادی مشتاقیان یاد می‌شود كه بیشتر حوادث كتاب درباره آن‌هاست.

 نظر دهید »

دریادل و خط شکن

25 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

رهبری

بيانات رهبر انقلاب درباره غواصان شهيد

غواصان_دریادل عملیات کربلای چهار و پنج، هرگز از یاد تاریخ این مرز و بوم نخواهد رفت. آنها همچنانی که خدای متعال فرموده است زنده‌اند.

ما باید تلاش کنیم آن ارزشها را، که آنها به خاطر آن در این میدانها وارد شدند، زنده بداریم… این شهیدان دریادل و خط شکن متعلق به همه ملت ایرانند.

رهبر انقلاب ۲۲ و ۸۲/۷/۲۳

 1 نظر

فیلم «شیار 143» را در شبکه افق تماشا کنید

23 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

فیلم سینمایی «شیار 143» در آستانه مراسم وداع و تشییع پیکر پاک شهدای غواص ایرانی که اخیرا تفحص شده اند از شبکه افق به نمایش در می آید.
قرار است دوشنبه شب مراسم وداع با این شهدا برگزار شود و تشییع پیکر پاک آنها هم روز سه شنبه صورت بگیرد، در این روزها که عطر شهادت باز هم در کشور پیچیده و با پیدا شدن پیکر پاک این شهدای غواص، حال و هوایی دیگر در جامعه وجود دارد، پخش فیلم سینمایی «شیار 143» که دارای موضوعی مشابه با این جریان بوده برای پخش از شبکه افق در نظر گرفته شده است.

شیار ۱۴۳ فیلمی به کارگردانی و نویسندگی نرگس آبیار و تهیه ‌کنندگی ابوذر پور محمدی و محمدحسین قاسمی محصول سال ۱۳۹۲، داستان مادری است که در انتظار فرزندش برای بازگشت از جبهه است.
این زن تنها، در نبود پسرش روزهای تلخی را می‌ گذراند و منتظر است او روزی از جبهه بازگردد هرچند نمی داند که پسرش اسیر شده یا به شهادت رسیده است.

نام فیلم برگرفته از شیار 143 یکی از محدوده ‌هایی است که برای مین یابی و یافتن اجساد شهیدان در جنگ تفحص می شود.
بازیگرانی همچون مریلا زارعی، مهران احمدی، گلاره عباسی، جواد عزتی، حسام بیگدلو، یدالله شادمانی و زهرا مرادی در این فیلم به عنوان بازیگر حضور داشته اند و محمد یمینی هم مدیر تولید آن بوده است.
«شیار 143» توانست در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر و در بخش سودای سیمرغ، جایزه ویژه هیئت داوران را به دست آورد همچنین مریلا زارعی برای بازی در این فیلم موفق به کسب سیمرغ بلورین نقش اول زن شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر زن در سیزدهمین دوره جشنواره دفاع مقدس از دیگر افتخارات شیار 143 به شمار می رود.

فیلم سینمایی «شیار 143»، دوشنبه 25 خرداد ساعت 22 و تکرار آن روز سه شنبه ساعت 8 و 12 از شبکه افق پخش خواهد شد.

 نظر دهید »

فیش حقوق یک فرمانده

21 خرداد 1394 توسط الزهرا (س) نصر

اولین فرمانده سپاه بود که ساخت سلاح و مهمات در کشور را پیشنهاد داد. یک نمونه توپ «۱۲۲ م م» را برای نمونه برداری و ساخت به کارخانه ماشین سازی اراک فرستاد. مسئول ماشین سازی گفته بود: نمی‌توانیم خیلی کار می‌برد.
گفته بود مهم نیست چقدر کار ببرد، باید خودمان بتوانیم بسازیم، حتماً باید منتظر غنایم دشمن باشیم؟ با سرسختی فرمانده آن توپ ساخته شد.
تازه کار ساخت آن توپ تمام شده بود که بلافاصله یک کاتیوشای ۱۲۲ را برای مسئول کارخانه فرستاد.

چند بار از او خواستم حقوقش را بیشتر کنم. گفتم پنج هزار تومان که چیزی نیست. هر بار شانه خالی کرد. در جلسه فرماندهان تیپ ۱۵ خرداد موضوع حقوق فرمانده را مطرح کردم. باور نکردند. فیش حقوقش را نشان دادم. گفتند افسرانی که در حال مأموریت باشند از این بیشتر می‌گیرند ایشان که فرمانده توپخانه هستند. بالاخره مجوز کتبی دادند که حقوق برادر شفیع زاده را بیشتر کنم.

چنان عصبانی شد که تعجب کردم. گفت تو راز مرا فاش کرده ای. چرا آن‌ها باید می‌فهمیدند من چقدر حقوق می‌گیرم. من عذاب وجدان دارم که آیا ما برای همین مقدار حقوق کار می‌کنم که بیشتر هم بگیرم.*

***
«حسن شفیع زاده» فرمانده شجاع توپخانه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۶ در منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در شمال غرب منطقه عمومی ماووت در حالی که رهسپار خط مقدم جبهه بود، خودروی وی مورد اصابت ترکش گلوله توپ دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید. یادش گرامی باد.

_____________________________________________________________
*راوی: همرزم شهید


 نظر دهید »

حضرت زهرا سلام الله علیها همسری مطیع برای امام علی علیه السلام

11 اسفند 1393 توسط الزهرا (س) نصر

جهاد آن بزرگوار در میدانهای مختلف، یک جهاد نمونه است. در دفاع از اسلام؛ در دفاع از امامت و ولایت؛ در حمایت از پیغمبر؛ در نگهداری بزرگترین سردار اسلام، یعنی امیرالمؤمنین که شوهر او بود.امیرالمؤمنین درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها فرمود: «ما اغضبنی و لا خرج من امری.(۱)» یک‌بار این زن در طول دوران زناشویی، مرا به خشم نیاورد و یک‌بار از دستور من سرپیچی نکرد. فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها با آن عظمت و جلالت، در محیط خانه، یک همسر و یک زن است؛ آن‌گونه که اسلام می‌گوید. در محیط علم هم یک دانشمند والاست. آن خطبه‌ای که فاطمه‌ی زهرا سلام اللَّه علیها در مسجد مدینه، بعد از رحلت پیغمبر ایراد کرده است، خطبه‌ای است که به گفته‌ی علامه‌ی مجلسی، «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند!» این‌قدر پرمغز است! از لحاظ زیبایی هنری، مثل زیباترین و بلندترین کلمات نهج‌البلاغه است. فاطمه‌ی زهرا سلام‌اللَّه‌علیها می‌رود در مسجد مدینه، در مقابل مردم می‌ایستد و ارتجالاً حرف می‌زند! شاید یک ساعت، با بهترین و زیباترین عبارات و زبده‌ترین و گزیده‌ترین معانی صحبت کرده است.
مقام معظم رهبری ۱۳۷۱/۰۹/۲۵

ادامه »

 1 نظر

علل ناپایداری ازدواج چیست ؟

17 شهریور 1392 توسط الزهرا (س) نصر

از جمله عواملي که سلامت خانواده را تهديد مي کنند عبارت اند از :
1: عدم شناخت و آگاهي به اصول زندگي مشترک
« توانايي» در« دانايي » است . براي ازدواج و زندگي مشترک موفق ، کسب دانايي هايي لازم است و مانند هر امر ديگري بايد مهارت هاي مربوط به آن را کسب کرد و در فرآيند زندگي مشترک به کاربرد . در برخي از خانواده ها به علت عدم شناخت زن و شوهر نسبت به يکديگر، عدم آگاهي نسبت به اهداف و انگيزه هاي ازدواج ، بي انصافي ها، پيش داوري ها، فريبکاري ها ، عدم احساس مسئوليت و بي توجهي به اصول اخلاقي ، بنياد خانواده متزلزل مي شود.مهمترين عاملي که موجب آسيب پذيري خانواده مي شود، عدم شناخت و انحراف از هدف هاي ازدواج است. زن و شوهري که هدف هاي ازدواج و تشکيل خانواده را نشناخته اند و يا فراموش کرده اند، در کدام مسير حرکت مي کنند؟ کدام روش و وسيله را براي نيل به کدام هدف انتخاب مي کنند؟ هنگامي که راجع به خانواده صحبت مي شود، معمولا زن ها و شوهرها به گونه اي برخورد مي کنند که گويا همه چيز را درباره خانواده مي دانند. هرکس به خود اجازه مي دهد راجع به خانواده اظهار نظر کند و چون هرکس در خانواده رشد کرده ، تصور مي کند دانش و آگاهي لازم را دارد. در حالي که اين طور نيست و براي انجام هر کاري و ايفاي هر نقشي به آموزش ، کارآموزي و مهارت آموزي نياز است. براي ايفاي نقش يک همسر موفق و توانا بايد مهارت ها و آگاهي هاي لازم را کسب کرد . از اين رو توصيه مي شود با شرکت در جلسه هاي آموزشي و مطالعه کتاب هاي مربوط به تعليم و تربيت ، روان شناسي و جامعه شناسي خانواده ، آيين همسرداري و نظاير آن ، به دانش و مهارت خود بيفزاييد و از اين طريق تعادل و سلامت خانواده را حفظ کنيد.
2: سست شدن باورهاي مذهبي
شايد مهمترين عاملي که بنياد خانواده را تهديد مي کند، سست شدن باورهاي مذهبي و اصول اخلاقي و فقدان معنويت باشد. هرگاه زن و شوهر در روابط خود، خدا را فراموش کنند و در حضور و غياب يکديگر به گونه اي برخورد کنند که خدا غايب است، با دست خود کانون خانواده را به سوي تزلزل و نابودي سوق داده اند .
يکي از رسم هاي پسنديده هنگام عقد ازدواج، گذاشتن قرآن بر سر سفره عقد است. به نظر مي رسد اين رسم به معني آن است که زن و شوهر به قرآن اعتقاد دارند و آنچه را که قرآن گفته عمل مي کنند و قرآن را در زندگي و پيوند مشترک خود حاکم و داور قرار مي دهند و خداوند را حاضر و ناظر به اعمال ، رفتار و گفتارشان مي دانند . حال چنانچه اين وضعيت تغيير کند و اين اعتقادات و باورها سست شود و از بين برود ، سلامت و تعادل خانواده به خطر مي افتد. زماني که ارزش ها، نگرش ها و باورهاي حاکم بر روابط زن و شوهر براساس لذت طلبي ، مصلحت گرايي، ماده گرايي و سودطلبي استوار باشد، بي شک روابط انساني از معنويت تهي مي شوند. اين نوع روابط بسيار سست و شکننده خواهند بود و به محض بروز موقعيتي خاص مانند بي پولي ، تنگدستي ، بيماري ، کهولت و افزايش سن و نظاير آن از درون متلاشي مي گردد و با هر بهانه اي از هم مي گسلد .
3: عدم صداقت و فريبکاري
جوهر روابط سالم ميان زن و شوهر صداقت است . صداقت اعتماد را بنياد مي نهد. زن يا شوهري که با همسر خود صادق نيست و با دادن وعده و وعيدها مي خواهد زندگي کند ، با رفتار خود کانون گرم و صميمي خانواده را دچار تزلزل مي کند. زن و شوهري که از واقعيت ها دور هستند و در عالم اوهام و تخيلات زندگي مي کنند ، آيا مي توان گفت که زندگي زناشويي موفقي خواهند داشت ؟ گاهي اوقات پنهان کردن حقايق ( مخفي کاري ) و فريب دادن ( فريب کاري ) موجب مي شود ارکان خانواده متزلزل شود و روابط زن و شوهر آسيب ببيند.
براي مثال شوهر يا زن ، آمد و شد، معاشرت ها، درآمد و هزينه خود و نظاير آن را از يکديگر پنهان مي کنند. غافل از آن که روزي اين حقايق آشکار و منجر به تيرگي روابط بين آنان خواهد شد . اين گونه رفتارها به صورت عوامل نهفته در زندگي مشترک باقي مي مانند و چنانچه زوجين بدان توجه نکنند ، زمينه هاي از هم گسيخته شدن بنياد خانواده را فراهم مي کنند.
4: عدم توجه به نيازهاي همسر
زوج هاي موفق کساني هستند که در صدد ارضاي نيازهاي همسر خود مي باشند. بنابراين هر زن يا شوهرش وظيفه دارد نيازهاي جسمي و روحي همسرش را بشناسد و در مقام ارضاي آنها برآيد.ارضاي نيازها به طريق درست و مطلوب به رشد همه جانبه و ايجاد امنيت رواني زوجين منجر مي شود و در نتيجه سلامت خانواده تأمين مي گردد. براي مثال هر انساني نياز به « امنيت »، «محبت» ، «توجه و احترام » دارد. لذا هرگاه اين گونه نيازها از طرف همسر تأمين نشود ، فرد احساس ناامني رواني مي کند .
بديهي است توجه به نيازهاي همسر، فقط به نيازهاي زناشويي ختم نمي شود. احترام و پذيرش ، نگاه مهربان به يکديگر، در کنار هم حضور داشتن ، در فعاليت هاي مشترک شرکت کردن ، و نظاير آن نشانه توجه به نيازهاي همسر است .
5- ابهام و افراط در انتظارها
به طورمعمول مشخص کردن انتظارها در روابط ، باعث معين شدن وظايف و حدود روابط افراد مي شود. در خانواده هايي که انتظارهاي متقابل زن و شوهر مشخص نشده است، روابط آسيب پذيراست و زوجين دقيقاً نمي دانند نسبت به يکديگرچه و ظايفي به عهده دارند. براي مثال وقتي وارد خانه مي شويد ، انتظار داريد با شما چگونه برخورد شود؟ آيا تا به حال به همسرتان گفته ايد که چه انتظارهايي از او داريد ؟ آيا از همسرتان انتظار داريد به شما احترام بگذارد؟ در صورتي که پاسخ شما مثبت است ، آيا شما هم وظيفه خودتان مي دانيد که به همسرتان احترام بگذاريد؟ به همين ترتيب آيا انتظار داريد همسرتان شما را دوست داشته باشد؟ در صورتي که پاسخ شما مثبت است ،آيا شما هم همسرتان را به قدر خودتان دوست داريد؟
در هر صورت تفاوت و تعارض در انتظارات موجب مي شود فضايي نامساعد و کينه توزانه به وجود آيد. گاهي اوقات داشتن توقعات بيش از حد از همسر، مثل اين که انتظار داشته باشيم او همچون فرشته باشد ، يا معلومات بسياري داشته باشد ، يا در نظم و ترتيب سرآمد ديگران به حساب آيد، سلامت خانواده را در معرض تهديد قرار مي دهد. 

ح.الف

 نظر دهید »

.

ذکر روزهای هفته

مدرسه علمیه الزهرا (س) نصر تهران

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • اهل بيت عليهم السلام
    • امام اولمان را بشناسیم
  • توصيه هاي تربيتي
    • در محضر استاد
    • نکات تفسیری
  • اسماء الله الحسنی
  • فاطمیه
  • نکته های قرآنی
  • دعا و نیایش
  • سبک زندگی
    • شهدا
    • امام خمینی (ره)
    • شناخت پیامبران
      • سفرنامه مکه
    • زندگی به سبک شهدا
    • فرهنگی
  • در محضر استاد
    • بیانات امام خامنه ای
      • اخبار مدرسه
    • در محضر رهبری
    • سلسله مباحث حیا در بُعد تربیتی
  • نکات خانه داری
  • نکته های ناب
  • در محضر اهل بیت
  • کلام امام
  • احکام
  • سلامتی
  • ماه خدا
  • اخبار
    • معرفی امامزاده های ایران
      • محرم نوشت ها
        • دلنوشت های طلاب
          • آموزش آشپزی
          • ویژه نوشته های دهه فجر
          • خوش نوشته
        • توصیه های سلامتی
      • نکته های جالب
  • محرم
  • پژوهش
    • مستوره آفرینش ( بیانات رهبری در باره زن و خانواده )
    • فناوری اطلاعات
    • پژوهش ها و تحقیقات پایانی طلاب
    • مقاله نویسی
    • مقالات مفید
  • مسابقات پژوهشی

جستجو

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس